HIFK Yleisurheilu • HIFK Friidtrott

HIFK Yleisurheilu (ruots. HIFK Friidrott) – (Idrottsföreningen Kamraterna, Helsingfors) on helsinkiläisen urheiluseuran HIFK:n yleisurheilujaosto. Yleisurheilu on kuulunut HIFK:n lajivalikoimaan seurahistorian alusta alkaen. Seura on voittanut seitsemän yleisurheilun SM-mestaruutta.

HIFK Yleisurheilusta

Tänä päivänä, HIFK Yleisurheilun (HIFK Friidrott) jäsenmäärä on yli 300 jäsentä. Lisäksi seura-aktiiveihin kuuluu yli 1000 seuraaktiivia. HIFK-yleisurheilu r.y:n päätavoitteisiin kuuluu jäsenten liikuntaharrastuksen tukeminen, päiväkoti-iästä aina aikuisikään asti, harrastepohjaisesti sekä kilpaurheilupainoitteisesti.

HIFK Yleisurheilu, menestys

HIFK Yleisurheilu kuuluu Suomen menestyneimpiin urheiluseuroihin, saldona yhteensä seitsemän Kalevan-maljaa (Suomen mestaruutta), vuosilta 1918, 1919, 1921, 1922, 1923, 1924 ja 1933. Vuodesta 2010 alkaen, HIFK Yleisurheilu on kuulunut joka vuosi ollut Suomen 10 menestyneimmän yleisurheiluseuran joukkoon.

HIFK-Friidrott

HIFK Yleisurheilu, tai Helsingin IFK-Friidrott kuten se tunnetaan ruotsin kielellä, on Helsingin tunnetuin ja arvostetuin yleisurheiluseura. Perustettu vuonna 1897, seura on synnyttänyt monia suomalaista urheilua ja yleisurheilua hallitsevia nimiä.

HIFK Yleisurheilun ensisijainen tavoite on kasvattaa lahjakkaita ja sitoutuneita urheilijoita aina harrastajista kansainvälisille huipputasolle. Seura tarjoaa pitkälle edenneitä valmennusmenetelmiä, laadukkaita harjoitusolosuhteita ja tukee urheilijoidensa kilpailemista kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

“HIFK Yleisurheilu on seura, joka on sitoutunut tukemaan jokaista urheilijaansa, riippumatta siitä missä vaiheessa urheilu-uraa he ovat. Onko kyseessä harrastaja vai seuraava suomalainen olympiavoittaja, olemme aina valmiita auttamaan heitä saavuttamaan tavoitteensa.”

Monet menestyksekkäät urheilijat, mukaan lukien Jorma Kinnunen, Kaarlo Kangasniemi ja Heli Koivula Kruger ovat aloittaneet uransa HIFK Yleisurheilussa. Seura on saavuttanut lukuisia mestaruuksia ja voittoja yleisurheilun eri lajeissa sekä aikuis- että nuorisoasteilla, ja se on yksi Suomen Yleisurheiluliiton vanhimpia jäseniä.

HIFK Yleisurheilun ehdoton sitoutuminen urheilijoiden kasvatusmenetelmiin on tuottanut lukuisia menestyviä urheilijoita. Seuran erinomaiset tilat ja valmennusmenetelmät tarjoavat täydellisen ympäristön lahjakkuuden kehittämiseen ja yleisurheiluun sitoutumiseen.

Seuratoiminta

Yleisurheilu on ollut osa suomalaista urheilukulttuuria jo vuosikymmenten ajan, ja tämän monipuolisen ja jännittävän lajin suosio on kasvanut tasaisesti koko maassa. Loistavia esimerkkejä tästä ovat lukuisat yleisurheiluseurat ympäri Suomea, joiden jäsenet osallistuvat aktiivisesti sekä kansallisiin että kansainvälisiin kilpailuihin, mutta myös isot yleisurheilutapahtumat, johon kansa saapuu sankoin joukoin kannustamaan omia urheilijoitaan.

HIFK Yleisurheilu, tai tuttavallisemmin HIFK-Friidrott, on yksi maineikkaimmista ja kunnioituimmista yleisurheiluseuroista Suomessa. Se tarjoaa kattavasti yleisurheilua aina nuorimmista juniorikunnista huippu-urheilijoihin. HIFK Yleisurheilu panostaa laadukkaaseen valmennukseen ja kannustaa kaikkia yleisurheilusta kiinnostuneita liittymään joukkoon, käytännössä iästä, sukupuolesta tai aiemmasta urheilutaustasta riippumatta.

HIFK Yleisurheilun toiminta on jaettu kolmeen pääosioon: kilpailutoimintaan, valmennukseen ja junioreihin. Seura tarjoaa jäsenilleen monipuolisesti mahdollisuuksia kehittää omia taitojaan ja kilpailla eri tasolla. Monipuolisuus on yksi seuran ydinarvoista, jota korostetaan jokapäiväisessä toiminnassa.

Kilpailutoiminta ja valmennus

Kilpailutoiminta on HIFK Yleisurheilun sydän, ja seuratason kisoista aina Suomen mestaruuskilpailuihin, jäsenillä on mahdollistaa näyttää taitonsa ja kilpailla toisiaan vastaan ystävällisessä mutta tiukassa kilpailussa. Seuran valmennus on huippulaatua, ja se sisältää sekä ryhmä- että yksityisvalmennusta. Valmennusta ohjaavat kokeneet ja pätevät valmentajat, jotka pystyvät tarjoamaan tukea ja ohjausta kaikilla yleisurheilun osa-alueilla.

Junioritoiminta

HIFK Yleisurheilun junioritoiminta on elinvoimainen ja aktiivinen, ja se tarjoaa nuorille urheilijoille mahdollisuuden harjoitella ja kilpailla turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä. Seuran järjestämiin harjoituksiin osallistuu satoja nuoria vuosittain, ja moni heistä on jatkanut yleisurheilua aikuisiälläkin.

Yleisurheilu on avoinna kaikille, joten tule mukaan ja liity HIFK Yleisurheilun joukkoon! Uskomme, että yleisurheilussa jokainen löytää oman paikkansa, riippumatta siitä onko tavoitteena voittaa mitali kansallisessa mestaruuskilpailussa tai kehittää omaa kuntoaan ja terveyttään. Yhdessä voimme rakentaa lajin tulevaisuutta Suomessa ja hioa uusia kykyjä kohti huippua.

HIFK Yleisurheilu, kilpailut

Yksi Suomen eturivin yleisurheiluseuroista on HIFK Yleisurheilu. Se järjestää vuosittain useita menestyksekkäitä yleisurheilukilpailuja, osoittaen siten sitoutumisensa lajin edistämiseen ja kehittämiseen.

HIFK:n yleisurheilukilpailut tunnetaan niiden hyvästä organisaatiosta, ammattitaitoisista tuomareista ja kilpailijoita innostavasta ilmapiiristä. Kilpailut tarjoavat kilpailijoille mahdollisuuden mitata taitojaan eri lajeissa ja ikäluokissa, josta syntyy uutta innostusta ja motivaatiota kilpailullisessa yleisurheilussa.

Monet HIFK:n järjestämistä kilpailuista ovat arvostettuja ja hyvin suosittuja yleisurheilijoiden keskuudessa. Tämä ei ole yllättävää, sillä HIFK:n kilpailuista on tullut tunnettuja laadukkaasta toteutustavastaan ja urheilijoiden hyvistä suorituksista.

Tällaiset tapahtumat tarjoavat urheilijoille loistavat puitteet kilpailla, kehittää omia taitojaan ja viettää aikaa muiden yleisurheilun ystävien kanssa. Ne tarjoavat myös katsojille jännittäviä kilpailuhetkiä, mieleenpainuvia esityksiä ja mahdollisuuden seurata lähietäisyydeltä suomalaista yleisurheilua parhaimmillaan.

HIFK Yleisurheilu on sitoutunut järjestämään korkeatasoisia kilpailuja, jotka vahvistavat sen asemaa suomalaisen yleisurheilun eturintamassa. Seuran järjestämät kilpailut ovat usein merkittäviä askelia urheilijoiden uralla ja tarjoavat heille arvokkaita kokemuksia ja oppimismahdollisuuksia.

HIFK Yleisurheilu, usein kysytyt kysymykset

HIFK Yleisurheilu on merkittävä toimija Suomen yleisurheilun kentässä. Ymmärrämme, että asiaan liittyy monia kysymyksiä erityisesti uusilta jäseniltä ja heidän vanhemmiltaan. Tässä osiossa on lueteltu joitakin yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

HIFK yleisurheilun harjoitukset ovat avoimia kaikenikäisille ja -tasoisille urheilijoille, olitpa sitten aloittelija tai kokenut kilpaurheilija. Seuramme tarjoaa valmennusta pienistä lapsista aina aikuisurheilijoihin.

Ilmoittautuminen tapahtuu seuran verkkosivujen kautta. Siellä on lomake, joka tulee täyttää.