HIFK Jääpallo • HIFK Bandy

HIFK Bandy (Idrottsföreningen Kamraterna, Helsingfors) on helsinkiläisen urheiluseuran HIFK:n jääpallojaosto. HIFK Bandy on Suomen menestynein jääpalloseura 17 Suomen-mestaruudellaan. HIFK Bandy pelaa kotiottelunsa Helsingin Brahenkentällä.

Tietoa HIFK Bandystä

HIFK Jääpallo, tunnetaan myös nimellä HIFK Bandy, on helsinkiläinen jääpalloseura, jolla on pitkä ja kunnioitusta herättävä historia Suomen jääpallokentillä.

Fanit tuntevat HIFK Jääpallon taidokkaasta pelistä, omistautuneesta joukkuehengestä ja mahtavista faneistaan. Seuran periaatteena on paitsi voittaminen myös kunnioitus sekä fair play. Menneiden vuosien aikana HIFK on häikäissyt ja innostanut jääpallorakkautta jokaisessa ottelussaan.

Katsotaan mitkä ovat olleet sen suurimmat saavutukset ja miksi seuran peli kiehtoo yhä uusia ja vanhoja faneja. Seuraavaksi esittelemme seuran merkittävimpiä saavutuksia:

  1. HIFK:n moninkertaiset Suomen mestaruudet, joita se on voittanut läpi historiensa
  2. Vakuuttava osallistuminen kansainvälisiin turnauksiin, sekä menestys Euroopan ja maailman jääpallokentillä
  3. Omien junioreiden kehittäminen ja siirtyminen edustusjoukkueeseen – monien nykyisten huippupelaajien kasvutarina

Kun tutustut HIFK:n jääpalloon, liityt osaksi jotain hyvin erityistä. Ehkäpä innostut myös itse seuraamaan seuran pelejä ja liittymään HIFK:n uskollisten fanien joukkoon. Tervetuloa mukaan nauttimaan huippujännittävästä jääpallosta!

HIFK Jääpallo, kokoonpano

Jani-Petteri Laakso
Jesse Järvinen
Eelis Laitinen
Pete Pättiniemi
Tommi Niittylä
Juho Sirén
Pyry Kunnas
Patrik Huber
Milo Laurent
Esu Rytkönen
Aku Ojanen
Simo Vainikka
Pyry-Peetri Piironen
Richard Laibert
Tuukka Järvinen
Aleksi Hilmola
Iiro Väkiparta
Ilia Sokolov
Tomi Tastén
Otso Ikävalko
Urho Eklund
Atte Auvinen
Eelis Goebel

Päivitetty: 01.03.2023

HIFK osana jääpallon hienoa lajia

Jääpallo on urheilulaji, joka on saanut alkunsa 1800-luvun lopulla Länsi-Euroopassa ja levinnyt sittemmin muualle maailmaan. Suomessa jääpallo on ollut suosittua 1900-luvun alusta, ja se on yksi HIFK:n tärkeimmistä lajeista.

Jääpallon säännöt ja pelin kulku

Tämä jännittävä ja nopeatempoinen laji sekoittaa elementtejä muun muassa jääkiekosta ja jalkapallosta. Pelin tarkoituksena on saada pallo vastustajan maaliin käyttäen mailaa, joka muistuttaa jääkiekkomailaa. Jääpallossa on kaksi joukkuetta, joissa kummassakin on yksitoista pelaajaa, mukaan lukien maalivahti. Peli etenee puoliajoin, joiden pituus riippuu sarjatasosta.

HIFK Jääpallo / HIFK Bandy

HIFK:n jääpallotoiminta on vakiinnuttanut asemansa Suomen ylimmillä sarjatasoilla. Joukkue tunnetaan erityisesti sen vahvasta taistelutahdosta, huippuluokan pelaajistaan, ja omistautuneesta kannattajakunnastaan. HIFK Jääpallo on ansainnut paikkansa kansallisen ja kansainvälisen jääpallon huipulla.

Jääpallon merkitys HIFK:lle

Jääpallo on HIFK:n sydän, ja se on tärkeä osa seuran identiteettiä. Järjestäessään jääpallokouluja ja -turnauksia, HIFK panostaa lajin tulevaisuuteen ja luo uusia mahdollisuuksia nuorille pelaajille. Samalla HIFK edistää jääpallourheilun kehittämistä Suomessa ja kansainvälisesti.

HIFK Jääpallo, otteluiden liput

Jääpallo eli bandy on urheilulaji, joka on kerännyt uskollisen seuraajakunnan ympäri maailman, ja HIFK :n jääpalloseura on suomalaisen jääpallon keskiössä. HIFK Jääpallo, joka tunnetaan myös nimellä HIFK Bandy, on eräs maan johtavista jääpallon joukkueista. Erityisen huomionarvoista on se, kuinka joukkue on säilyttänyt asemansa suosituimpana joukkueena huolimatta siitä, että kilpailu on kiristynyt viime vuosina. HIFK Bandyssä on sitoutuneisuutta, taitoa ja kunnianhimoa, mikä tekee sen otteluista jännittävää seurattavaa.

Ehkä juuri siksi HIFK Bandyn ottelut keräävät suuria yleisömääriä. Ja jos et ole vielä kokenut ottelupäivän jännitystä, ei huolta – otteluiden liput ovat saatavilla ja ne ovat yhtä helppo ostaa kuin jokin muu tapahtuma. Tämä on oiva mahdollisuus tukea suosikkijoukkuettasi ja nähdä huippuluokan jääpalloa livenä.

Ottaen huomioon ottelulippujen ostaminen

Otteluiden liput ovat pääsääntöisesti helposti saatavilla, mutta suosituissa otteluissa ne saattavat loppua nopeasti. Liput myydään sekä yksittäisille otteluille että kausikortteina. Kausikortti on loistava valinta, jos haluat olla varma, että pääset seuraamaan jokaisen ottelun. Lisäksi se tarjoaa hintaedun yksittäisiin lippuihin verrattuna.

Ennen kuin ostat lippuja, on hyvä tarkistaa otteluohjelma HIFK Jääpallon verkkosivuilta. Sieltä näet tulevat ottelut sekä ottelun päivämäärät ja kellaajat. Muista, että otteluaikataulu saattaa muuttua, joten aikataulun tarkistaminen ennen tapahtumaa on hyvä idea.

Mistä ostaa liput HIFK:n otteluihin?

Liput HIFK Jääpallo-otteluihin voit ostaa suoraan joukkueen verkkosivuilta. Voit myös ostaa ne lippupalvelun kautta tai suoraan stadionilta ottelupäivänä. Huomaa, että ostotapa vaikuttaa lipun hintaan, joten kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja. Samoin on syytä huomioida, että joissakin otteluissa voivat olla käytössä vain ennakkoon ostetut liput.

Brahenkenttä

Brahenkenttä on tunnettu HIFK Jääpallon kotistadionina, joka on varsin innoittava ja ainutlaatuinen ympäristö pallopeleille. Se sijaitsee Käpylän kaupunginosassa Helsingissä, suorastaan pulpahtaen hyvää energiaa ja innoitusta, viimeksi mainitusta syystä HIFK:n pelaajat kutsuvat kotistadioniaan usein “Braheksi”.

Rakennettu jo vuonna 1916, Brahenkenttä on yksi maamme vanhimmista jalkapallostaadioneista. Mutta jääpallon parissa Brahenkenttä on saanut aivan uuden elämän. Se palvelee nykyään myös HIFK Jääpallolle vahvasti kauden aikana, ja on merkittävä kaupunkikulttuurin ja urheilun kohtaamispiste.

Brahenkentän palvelut

Koko perheen viihtyvyyttä parantaa monipuoliset palvelut, kuten ravintola ja lasten leikkipaikka. Kentän alueella on myös kahvio, josta voi ostaa virvokkeita, lämmintä ruokaa ja erilaisia snacksejä jäällä käytävän kamppailun lomassa. Myös vammaispalvelut ovat Brahenkentällä hyvällä tasolla, ja se tarjoaa hyvät puitteet myös vammaisurheilulle.

Julkiset kulkuyhteydet Brahenkentälle

Sijaintinsa puolesta Brahenkenttä on helposti saavutettavissa. Helsingin kantakaupungista pääsi helposti paikalle, sillä useita bussi- ja raitiovaunulinjoja kulkee stadionin ohi. Niille, jotka matkustavat omin neuvoin, on tarjolla runsaasti parkkitilaa. Brahe ei ole pelkkä jääpallostadion, se on kokonaisvaltainen elämys – tulitpa sitten julkisilla tai yksityisellä.

HIFK Jääpallo ja Brahenkenttä lämminhenkisine tunnelmineen tarjoavat unohtumattomia kokemuksia koko perheelle. Tule ja koe itse, kuinka sykähdyttävää jääpallon seuraaminen voi olla!

HIFK Bandy, juniorit

Helsingin IFK Jääpallo, tunnetaan myös nimellä HIFK Bandy, on tehnyt merkittävän panoksen suomalaiseen jääpalloon. Seura on tunnustettu vahvasta sitoutumisestaan nuoriin pelaajiin, mikä heijastuu heidän kattaviin junioriohjelmiinsa.

HIFK Bandy tarjoaa jääpallon junioriohjelmia eri ikäluokille, alkaen niinkin nuorista kuin viisivuotiaista. Harjoitukset järjestetään pääasiallisesti Brahenkentällä, legendaarisella stadionilla Kallion kaupunginosassa. Juniorijoukkueet harjoittelevat ammattitaitoisten valmentajien johdolla ja he saavat parhaan mahdollisen tuen kehittyäkseen taitaviksi jääpalloilijoiksi.

Juniorijoukkueiden tavoite

Junioritoiminta on keskeinen osa HIFK Bandyn strategiaa ja tavoitteena on kasvattaa pelaajia, jotka tunnistavat ja arvostavat HIFK:n perinteitä ja arvoja, kun he siirtyvät aikuisten joukkueeseen.

Tämä sitoutunut panostus jääpallon junioritoimintaan on mahdollistanut useiden lahjakkaiden pelaajien kasvun ja kehittymisen. Monet näistä pelaajista ovat edistyneet pelillisen kehityksen myötä aikuisten joukkueisiin, jopa kansainväliselle tasolle.

Juniorien koulutus ja tukijärjestelmä

  • Huippuvalmentajat: HIFK Bandy:n juniorivalmentajat ovat huippuluokan ja ammattitaitoisia. Heillä on jääpallon syvällinen ymmärrys ja he ovat sitoutuneita opettamaan junioreille parasta mahdollista pelitietoa ja -valmiuksia.
  • Pelaajakehitys: Seura keskittyy pelaajien kehittämiseen heidän vahvuuksiensa ja heikkouksiensa perusteella. Jokaiselle pelaajalle luodaan henkilökohtainen kehityssuunnitelma, johon sisältyvät heidän tavoitteensa ja toiveensa.
  • Terveys ja turvallisuus: Pelaajien hyvinvointi ja turvallisuus ovat seuralle tärkeää. Tarjolla on laadukas varusteiden vuokraus ja täydellinen vakuutusturva pelaajien turvallisuuden takaamiseksi.

Liittyessään HIFK Bandy:n juniorijoukkueeseen, jokainen pelaaja saa enemmän kuin vain jäsenyyden jääpallotiimissä. Heidän matkansa HIFK:n kanssa, joka kestää nuoresta juniorista aikuisten joukkueeseen, antaa heille vankan perustan paitsi jääpallolle, myös sosiaalisille ja elämäntaidoille.

HIFK Jääpallo, usein kysytyt kysymykset

HIFK Jääpallo on yksi merkittävimpiä Suomen jääpalloseuroja. Tässä osiossa käydään läpi usein kysytyt kysymykset seuraan liittyen.

Liput peleihin voidaan ostaa ottelupäivänä paikan päältä Brahenkentältä. Lisätietoja lipunmyynnistä, aukioloajoista ja hintatiedoista saat HIFK:n verkkosivuilta.

HIFK:n kotiotteluita on mahdollista seurata paikan päällä Brahenkentällä. Lisäksi otteluita on mahdollista seurata suorana lähetysten kautta televisiosta tai internetistä.

Kyllä, voit tuoda omia eväitä mukanasi Brahenkentälle, mutta muistathan, että flyygeliä säilytetään otteluiden aikana. Kentän kioskissa on tarjolla myös monia herkullisia välipalavaihtoehtoja.

Kyllä, HIFK Bandy:lla on aktiivinen junioritoiminta ja joukkueita on monessa eri ikäluokassa